top of page
BrittaEgebjerg_edited_edited.png
Screenshot202211190852150100_srcset-large.jpeg

Britta

Kunstneren

Min kunstneriske karriere var ikke planlagt. Den tog fart 2014 og udsprang af min mors kræftsygdom og død. Jeg begyndte, uden forudsætninger, at fotografere landskabet på de uendelige mange køreture, hvor jeg besøgte hende. Fotografierne blev til billedserien ”Når himlen vælter ind over land”, som afspejler en bearbejdningsproces af min mors kamp mod kræften og min egen sorg over at skulle miste. 

 

2014 - 2015 entrerede jeg kunstscenen i en kastevind med bogudgivelse, deltagelse i  i bl.a. Copenhagen Photo Festival 2015 - The Censored Exhibition, den censurerede udstilling "Til Kanten" på Danmarks Fotomuseum, Soloudstilling på Fotodage Viborg og en række censurerede udstillinger i USA og Europa. TV2 Østjylland fulgte mig og jeg havde umådeligt travlt som kunstner - og som den gode historie. I 2015 tog jeg det afgørende livsvalg og valgte et liv med kunsten. 

 

Udover min udstillingsvirksomhed har jeg gennem årene også haft en stor fotografisk foredragsvirksomhed. Jeg har været medskaber af Kunsthal Vejle, Egebjerg & Juhler, 2017 – 2020. Danmarks nok mest originale udstillingssted; en vintage købmandsautomat placeret på Banegårdspladsen i Vejle, der præsenterer professionel national og international samtidskunst. I samarbejde med grafiker Helle Koch har jeg udviklet Artist In Residence Programmet AIR VEJLE med fokus på internationale grafikere, et program støttet af Det Obelske Familiefond og Billedkunstrådet Vejle Kommune.

Jeg har ligeledes haft et stort fokus på formidlingen af kunstfotografiet i Danmark med undervisning og afholdelse af workshops. Senest med udvikling af et læringsforløb i faget Dansk/Billedkunst for elever i 7 klasse i Varde kommune - i samarbejde med Vardemuseerne.

 

I slutningen af 2022 valgte jeg at indstille mine udstillingsaktiviteter. Jeg følte ikke længere glæde ved at udstille. Jeg er optaget af fotografiet i sin, for mig, reneste form; Dét afgørende øjeblik hvor billedet tages og forløsningen sker i mig. Og jeg er optaget af det sprog, der er lagret i øjeblik og forløsning. Dét rum har nu mit kunstneriske nærvær - uden mål.

Jeg har således personligt stået med en lang række oplevelser, opdagelser, overvejelser og valg i kunstens mangfoldige verden. Og står i dag med tilsvarende mange erfaringer, både som menneske og som kunstner, som jeg gerne deler ud af.

Brittaegebjerg.dk 

Den kunstneriske og kulturelle projektleder, proceskonsulenten og coachen

 

Min karriere indenfor kunst- og kulturlivet var heller ikke planlagt. En forhenværende kulturchef, pianisten Willy Stolarczyk, blev opmærksom på en autodidakt projektkoordinator. Dén opmærksomhed resulterede i 10 års ansættelse som kulturkonsulent i Vejle Kommune. Her fulgte også uddannelserne som projektleder, proceskonsulent og procescoach.

 

Jeg var som kulturkonsulent ansvarlig for sagsbehandling vedr. kunstneriske og kulturelle puljer,  med  indstilling til politisk behandling. Jeg havde ligeledes en rådgivende funktion overfor kunstnere vedr. ideudvikling, projektbeskrivelser og ansøgninger.

Desuden virkede jeg som projektleder og fundraiser på en lang række kunstneriske og kulturelle projekter, arrangementer og udstillinger af både lokal, national og international karakter. Formidling var ligeledes en del af disse opgaver.

 

Indenfor det private kunst- og kulturområde har jeg bl.a. 7. års erfaring som chefkoordinator på Dansestudiet Aarhus . Den eneste 3-årige fuldtidsuddannelse i moderne dans, ballet og jazz udenfor København. Her havde jeg fokus på organisationsudvikling, strategi, formidling samt coaching omkring talentudvikling.

Jeg underviste i teoretiske fag: kunst og kultur og kreativitet og kommunikation, ligesom jeg havde et teoretisk fokus på "tværkunstneriske samarbejder".

Freelance har jeg virket som rådgiver overfor både kommuner, private organisationer og foreninger indenfor projektarbejde, fundraising og strategiudvikling. Jeg har ligeledes været tekstforfatter på bl.a. DUBCNN Magasin (hiphop, rap og street) med fokus på dansk og international street art og magasinet Terpsichore - Dans som scenekunst. 

Jeg sætter alle mine kompetencer i spil hos KOACH. Du skal således ikke tøve med at henvende dig, selvom dét du lige har brug for ikke, umiddelbart, er at finde som en konkret ydelse på disse sider. 

Kunstneren på Herrens MARK.jpg

PÅ HERRENS MARK

Til Kanten, 2014

Danmarks Fotomuseum

FOTOPORTRÆT 2022

FOTOPORTRÆT, VEJLE AMTS FOLKEBLAD 2022

Du går igennem mig

DU GÅR IGENNEM MIG, 2021 - Landart Dok. Arends, Brande Åbning v. Borgmester Ib Lauridsen, Ikast/Brande Kommune Støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, Kulturministeriet

Dansk - Tysk fotografi

Dansk - Tysk fotografi 2019

Flydende kyster

Flydende Kyster, 2020 Forord: Nina Damsgaard, Mag. art, tidligere leder af Vejle Kunstmuseum Bogrelease: Vejle Kunstmuseum Støttet af Jørgen og Bodil Munch Christensens Kulturlegat, Anna & Aage Petersens Fond & VAF Fonden.

PRESSE_
kUNSTHAL VEJLE

Kunsthal Vejle, 2017 – 2020 Egebjerg & Juhler, Co-funder og kurator Støttet af Billedkunstrådet Vejle Kommune & private sponsorer

Salmen "Vinden vender mig hjem" (Lyrik fra fotobogen "Flydende kyster")
Tekst: Britta Egebjerg. Musik: Camilla Elving Hyttel
Sct. Nicolai Kirke, Vejle, 2020

bottom of page